Pre deti, mladých, mladších a ešte mladostarších

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

*AKO OKLAMÁŤ REVÍZOROV*????

17
veľa (pražských) revízorov má tzv fotbalistický účes, tj ofina a vzadu dlhé vlasy

nosia často omšelé džínsovú bundu


veľmi často žujú

16
Po nastúpení do prostriedku MHD si revízor zvyčajne nesedí. Máva jednu ruku vo vrecku (v ktorej drží odznak) a druhou rukou sa drží. Okamžite po zatvorení dverí a rozjazde vozidla začne svoje ťaženie. Pozor na revízorov, ktorí sedia a čítajú si noviny!
15
V Prahe revízori v metre nesmú kontrolovať kvôli bezpečnosti nikoho vo vzdialenosti 2 metre od kraja koľajiska a od okraja eskalátora. Ďalej údajne nemajú kontrolovať nikoho, kto má obe ruky plné niečoho ťažkého. A moja osobná skúsenosť je, že ma nikdy nekontrolujú, keď si čítam noviny a tvárim sa, že nevnímam okolie.
14
Vopred si vymyslite a zapamätajte vierohodné (existujúce) rodné číslo. Jednoduchým výpočtom si totiž revízor vybavený kalkulačkou môže overiť, či takéto RČ skutočne existuje: Sčítajte všetky dvojčíslie rodného čísla a po vydelení 11 musí vyjsť celé číslo.
13
Upresnenie už spomínaného triku: Stojíte v dopravnom prostriedku MHD. Jednou rukou sa držíte tyče a v druhej ruke držíte ručnú batožinu (ako ručnú batožinu cestujúci má právo vziať so sebou do vozidla bezplatne ľahko prenosné veci ...). Ak k vám pristúpi revízor a požiada vás o lístok, vyjdite mu v ústrety a odpoviete: "Mám, ale nemôžem vám ho ukázať, pretože podľa § 16 ods 1: cestujúci, ktorý vo vozidle stojí, je povinný sa za jazdy pridržiavať zariadenia vozidla k to určených, "a v druhej ruke držíte ručnú batožinu. Podľa § 20 ods 1 "Ako ručné batožine má cestujúci právo vziať so sebou do vozidla bezplatne ľahko prenosné veci, ktoré cestující má u seba a možno je prípadne umiestniť vo vozidle na miesto pod sedadlom. Zabezpečovanie bezpečnej manipulácie s touto batožinou a dohľad na ne prislúcha cestujúcemu. " Ako je uvedené "manipulácia s touto batožinou a dohľad na ne prislúcha cestujúcemu" a ak ho odložíte z ruky, riskujete jeho bezpečnosť i bezpečnosť cestujúcich. Revízor ponúknete, že za batožinu môže zobrať na zodpovednosť, ale to vám musí vystaviť písomne. Ak vám ponúkne, že cestovný lístok z vrecka vytiahne, vy máte samozrejme právo odmietnuť. Na ďalšej stanici sa za stáleho pridržiavanie dostávate ku dverám opustíte dopravný prostriedok.

12
Ak vás čapne revízor (najlepšie pri chôdzi v metre) a požiada vás o lístok, zpražte ho pohľadom a nahlas vykríknite: "Nechajte ma ísť, mňa politika vôbec nezaujíma!" Revízor záhadne stratí autoritu a ide loviť inam (platí na revizorky a starších revízorov).
11
Trik sa dá použiť len v skupinke, kde je prítomný aspoň jeden poctivec. Pri uzretí revízora sa tento poctivec dá na útek (nápadne nenápadne), ale iba tak, aby ho revízor spozoroval a mal veľkú šancu ho chytiť. Ak ho revízor chytí, je vyhraté. Poctivec začne hľadať svoj platný lístok, ktorý ako na potvoru nemôže nájsť. Po očku medzitým sleduje svojich kamarátov. Až sa čiernym pasažierom podarí vystúpiť, ukáže revízorovi víťazoslávne platný lístok. Ako čerešnička na torte sa oplatí revízor poďakovať za trpezlivosť a popriať mu pekný deň.
9
Preukázať sa je povinný stojacich alebo sediacich cestujúcich. Ak visíte na tyči, ste z obliga (Bratislava).
8
Sedíte na sedadle v dopravnom prostriedku a na ušiach máte walkmana. Je dobré pohupovať sa v rytme hudby a predstierať, že si absolútne nevšímate okolia. Revízor príde a začne šermovať odznakom a vôbec sa bude snažiť všemožne upútať vašu pozornosť. Nijako nereagujte. Ak to revízora neomrzí, má jedinú možnosť - ľahko vám strčiť do ramena či inak sa vás dotknúť. V tom okamihu je potrebné rýchlo zareagovať, vyskočiť a začať kričať: "Pomoc, zlodej, kradne mi walkmana!" Aj keby mal revízor sa po takomto trapasu chuť s vami baviť a pred ostatnými cestujúcimi uviesť všetko na pravú mieru, rozhodne nebude mať náladu požadovať lístok.
7
Keď vás revízor s policajtom chytí, tvrdte, že nemáte občiansky a povedzte, že vám ho ukradli a že to idete práve teraz nahlásiť.
6
Ukážte revízori neoznačený lístok (ktorý môžete pri dostatku času označiť) a povedzte, že ste ho do strojčeka strkal. Ak sa revízor opýta "Ako, človeče?", Radi mu to predvediete ... cvak!
5
Poprieť všetko, čo sa dá. 
Ak máte pri ruke len použitý lístok, dajte si ho medzi pery a choďte revízorom ústrety. Bežte sebavedome a najlepšie otrávene (alebo skôr mierne priotrávený). Zdá sa to tresnuté, ale funguje je to. Keď už vám revízor začne vypisovať pokutový blok, spravidla sa pustí tyče "Pán revízor, vy sa nedržíte! A podľa MPR je každý cestujúci povinný sa za jazdy držať. Vy ma tak budete poučovať o nejakých pravidlách ... atď"

Tak toto je veľmi vtipnééé...dúfam , že to sa robí len na pražských revízorov....hmmm no tak čo komentujte aké máte vy skúsenosti?



kukni to | stály odkaz

Komentáre

  1. Ja fungujem v BA
    s tzv univerzálnym lístkom. Chodím stále tým istým autobusom ráno, takže sa mi podarilo cvaknúť si (nie raz, takže ich obmieňam) lístok, kde sa nedá prečítať dátum... pekne založiť do peňaženky, aby sa nepokrčil a v prípade potreby vytiahnuť. Revízorovi čas sedí a dátum už nemá čas v hrkotajúcom autobuse lúštiť...
    publikované: 30.11.2010 10:40:33 | autor: Iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Moja stávka
    Dakujem *Lubim vás*:D
    publikované: 30.11.2010 14:51:28 | autor: bomba (e-mail, web, autorizovaný)
  3. U Pražáků by jste neuspěli.
    Tam když se neprokážete platným cestovním lístkem, hrozí vám poměrně zajímavá pokuta, pro DP nebo smrt zastřelením na Strahovském stadionu:-)))))))
    publikované: 30.11.2010 16:12:49 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014