Pre deti, mladých, mladších a ešte mladostarších

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

FUUU to je dražobaáá

Väčšina dezertov, hoci by stáli celý majetok, má v sebe čosi zvláštne a nadštandardné, za čo si boháči radi priplatia. Investovali by ste na ich mieste tiež?

Jahodové prekvapenie za 1 100 000 eur!
Kto by už len kupoval šesť jahôd za vyše milióna eur, keď ich môže mať z hypermarketu celý košíček už za dve eurá? Lenže v polkilovom balení sotva nájdete skoro päťkarátový ružový diamant, aký sa skrýva v tejto miske červených prvotriednych jahôd. Avšak práve v deväťdesiatročnej tradičnej reštaurácii Arnaud´s vo Francúzskej štvrti New Orleansu vám takýto poklad môžu predať.

Exkluzívny prsteň s ružovým diamantom je vkusne naaranžovaný na kôpke ovocia a čaká na svojho nového majiteľa. A až ho raz nájde, v Arnaud´s vás budú lákať na ďalší šperk. Zatiaľ je však ružový diamant stále k dispozícii.


Zatúžila vaša polovička po drahých kameňoch? Ak nemáte zbytočných jedenásťtisíc dvesto eur, radšej jej ligotavý akvamarín z exkluzívnej srílanskej reštaurácie ani neukazujte. V podniku The Fortress totiž ponúkajú špeciálny dezert „rybárska ihla“ z ručne robenej čokolády a karamelu, šampanského Dom Perignon a z plátkov zlata a striebra. Originálny dezert degustujete špeciálnymi príbormi a  spolu s ním vám prinesú aj jeho najväčšie lákadlo -  osemdesiat karátový akvamarín. Rovnako ako Arnaudove jahody, aj toto čokoládovo-krémové pokušenie ešte stále hľadá majiteľa.


Nie je makarón ako makarón. V tomto prípade hovoríme o skutočnej lahôdky – koláčiku od cukrárskeho majstra Pierra Hermého. Jeho unikátnosť spočíva v tom, že sa môžete s majstrom Hermém dohodnúť na vlastnej jedinečnej chuti, akú dostane koláčik. Samozrejmosťou je výber ingrediencií i monogramu na každom kúsku koláča.  Lenže ani cena takmer šesťtisíc eur nie je konečná. Zákazník platí extra za plnku a extra za jemné pečivo, v ktorom je vložená a veľa závisí aj od receptúry, akú si zvolí.

Existujú ďalšie a ďalšie luxusné dezerty, za ktoré by ste zaplatili hotový majlant, ale agentúra Forbes zaradila medzi najdrahšie dezerty aj tie, ktoré v porovnaní s ostatnými nedosahujú ani zďaleka takú horibilnú cenu.


Prekvapuje vás, že sa medzi najdrahšie dezerty dostala aj sladkosť „len“ za štyridsaťsedem eur? Agentúra Forbes však Imperial tortu našich susedov do zoznamu zaradila. Pripravia vám ju vo viedenskom Hoteli Imperial, ak však do Viedne nemierite, môžete si ju objednať aj cez internet. Po prvýkrát ju mal možnosť okoštovať v roku 1873 pri príležitosti otvorenia hotela sám cisár František Jozef I. a veľmi rýchlo si získala stále miesto medzi (nielen) viedenskou smotánkou. Torta sa prirodzene vyrába ručne z marcipánu, mandlí, kokosového krému a mliečnej čokolády.


Ani táto suma vás neohromila? A predsa sa pozeráte na jeden z najdrahších zákuskov sveta. Čokoládová kabelka so sladkými držadlami v sebe skrýva mätovú zmrzlinu s lahodnou malinovou omáčkou. V parížskom Hoteli Bristol dostanete tento drobný sladký luxus už za tridsaťpäť eur.

Srílanský akvamarín za 11 200 eur

Francúzsky „makarón“ za 5 800 eur

Viedenská torta za 47 eur

Francúzska kabelka z čokolády za 35 eur

 


sladké diela | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014